Αρωματοθεραπεία και Ευκάλυπτος

Σύμβουλος Karina Parada, διευθύντρια της Deva

Η αρωματοθεραπεία με ευκάλυπτο, μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Για τον καθαρισμό: Πέντε σταγόνες λάδι σε ένα μικρό μπολ καταστρέφει τα μικρόβια και τα βακτήρια και αποτρέπει την εξάπλωσή τους. 

Για τραύματα και αποστήματα: Η ισχυρή μικροβιοκτόνος δράση του ευκαλυπτέλαιου βοηθά στην επούλωση πληγών, στα εγκαύματα, τα έλκη και τα τσιμπήματα εντόμων. Ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα επίδεσμο και καλύψτε την πληγείσα περιοχή.

Για ευεξία: Μερικές σταγόνες λάδι ευκαλύπτου και κατόπιν χαλαρωτικό μασάζ, ανανεώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα. Το αιθέριο έλαιο συνιστάται να εφαρμόζεται στην περιοχή του καρπού. 

Για την καταστολή του βήχα: Μειώνει το φλέγμα και ανακουφίζει τους πνεύμονες. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο στήθος με λάδι ευκαλύπτου. 

Για την ψυχική κόπωση: Το λάδι ευκαλύπτου τονώνει το νευρικό σύστημα και βοηθάει στη συγκέντρωση και σε συνδυασμό με το έλαιο λεμονιού είναι ιδανικά για την ψυχική εξάντληση. Χρησιμοποιείστε τέσσερις σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου και δύο σταγόνες έλαιο λεμονιού.

Σημείωση: Η υπερβολική χρήση του ευκαλυπτέλαιου ερεθίζει το δέρμα. Χρησιμοποιείτε μόνο τις συνιστώμενες ποσότητες και κρατήστε το έλαιο μακριά από παιδιά κάτω των 6 ετών.

 

Πώς γίνονται οι προετοιμασίες;

Για έγχυση: Η έγχυση παρασκευάζεται με 10 γρ. αποξηραμένων φύλλων ευκαλύπτου ανά λίτρο νερού.

Σημείωση: Για τις περιπτώσεις που αφορούν το αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα πρέπει να πίνετε τρία ή τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Για ατμόλουτρα: Παρασκευάζονται με 20 γρ. αποξηραμένων φύλλων ευκαλύπτου ανά λίτρο νερού. Έτσι, μπορείτε να κάνετε ένα εξαιρετικό ατμόλουτρο στο στήθος και το κεφάλι. Πώς γίνεται; Σε ένα μπολ με βραστό νερό, ρίχνετε τα φύλλα ευκαλύπτου και στη συνέχεια βάζοντας το πρόσωπό σας πάνω από το δοχείο για την εισπνοή του ατμού.

Σημείωση: Πρέπει να γίνονται καθημερινά ατμόλουτρα για να ανακουφιστεί το αναπνευστικό σύστημα.

Γαργάρες και ρινικές πλύσεις: Το ίδιο ποσοστό που χρησιμοποιείται στα ατμόλουτρα (20 γρ. αποξηραμένων φύλλων/ ανά λίτρο νερού) χρησιμοποιείται και για τις γαργάρες σε περίπτωση πονόλαιμου. Η ρινική πλύση συνίσταται στην περίπτωση του κρυολογήματος.

Σημείωση: Γαργάρες τρεις φορές την ημέρα. Ρινικές πλύσεις δύο φορές την ημέρα.

Για τοπική χρήση: Εφαρμόζεται σε μορφή αλοιφής, απευθείας πάνω στην παθούσα περιοχή δύο ή τρεις φορές ημερησίως.

Για γρίπη: 40 γρ. αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου σε ένα λίτρο βραστό νερό, μαζί με μέλι. Συνίσταται τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.

 

Εφιστούμε την προσοχή στον αναγνώστη!! το παρόν άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό σκοπό και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας. 

 

Πηγή: revistabuenasalud.cl/los-beneficios-del-eucalipto-para-la-salud-y-la-belleza

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.