Ισπανία, το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της Eucalyptus!

Η ομάδα της Eucalyptus, επί σειρά ετών πραγματοποίησε έρευνα για την καλλιέργεια ευκαλύπτου στον ελλαδικό χώρο, όπου διαπιστώσε την ανεπάρκεια πληροφόρησης που υπάρχει για τη συγκεκριμένη μορφή καλλιέργειας στη χώρα μας. 

Το Φεβρουάριο του 2013, η πρώτη εκπαιδευτική αποστολή της Eucalyptus ήταν πλέον γεγονός!

Το πρώτο μας ταξίδι για αναζήτηση γνώσης πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, όπου επισκεφθήκαμε την πλέον καταξιωμένη και αναγνωρισμένη ισπανική εταιρεία Ence, η οποία διαθέτει εμπειρία 40 και πλέον ετών, πάνω στην Καλλιέργεια Ευκαλύπτου. 

Αρχικά ήρθαμε σε επαφή με τον υπεύθυνο Βιομάζας και Ενέργειας της Ence, ο οποίος μας προσκάλεσε να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κατά τη συνάντησή μας αντλήσαμε γενικές πληροφορίες για τον ευκάλυπτο και για τις διάφορες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο για την παραγωγή βιομάζας. 

Στη συνέχεια, ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τον ευκάλυπτο Globulus Blue Gum, ο οποίος στην Ισπανία καλλιεργείται ευρέως σε μεγάλες εκτάσεις, κυρίως για την παραγωγή χαρτοπολτού αλλά και βιομάζας.

Μάθαμε τα πάντα γύρω απο την συγκεκριμένη ποικιλία, απο τον σπόρο μέχρι και την ώρα της συγκομιδής των δέντρων. Ξεναγηθήκαμε σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, όπου έχει τις φυτείες της η εταιρεία και είδαμε απο κοντά λεπτομερώς το κάθε στάδιο παραγωγής και μιλήσαμε με τους πλέον αρμόδιους και καταξιωμένους επιστήμονες στο κλάδο της καλλιέργειας ευκαλύπτου. 

Οι πληροφορίες που συλλέξαμε ήτανε παραπάνω από ενθαρρυντικές!  

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και μιλήσαμε με την καθηγήτρια που επί σειρά ετών συνεργαζόταν με την Ence πάνω στην καλλιέργεια του Globulus Blue Gum, όσο η εταιρεία ήτανε ακόμα κρατικός φορέας.

Απο αυτή μας την συνάντηση, αποκομίσαμε μοναδικές γνώσεις και προμηθευτήκαμε μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί επι σειρά ετών στην Ισπανία για την Καλλιέργεια Ευκαλύπτου.

Το συγκεκριμένο ταξίδι, ήτανε μόνο η αρχή για την Eucalyptus

Αποτέλεσε σημαντικό σταθμό, πηγή πολύτιμων πληροφοριών και σημαντική εκμάθηση της τεχνογνωσίας για το συγκεκριμένο τομέα. 

Μετά από αυτό το ταξίδι, αγαπήσαμε τον ευκάλυπτο ακόμα περισσότερο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το ταξίδι της γνώσης μας και σε άλλες χώρες, παγκοσμίως αναγνωρισμένες και καταξιωμένες στην καλλιέργεια του ευκαλύπτου, ώστε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη μίας νέας μορφής καλλιέργειας για τα Ελληνικά δεδομένα, της Καλλιέργειας Ευκαλύπτου!

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.