Λικέρ από ευκάλυπτο

Η χρήση του ευκαλύπτου, όχι ως φάρμακο αλλά ως ποτό ή ως τροφή, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Εξαίρεση αποτελεί το μέλι ευκαλύπτου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα που προέρχονται από το συγκεκριμένο είδος δέντρου. 

Μία ιδιαίτερη χρήση του ευκαλύπτου είναι για την παραγωγή λικέρ. 
Στην Ιταλία, για πάνω από έναν αιώνα, οι μοναχοί Trappist της Basilica of Tre Fontane, που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη, χρησιμοποιούν τον ευκάλυπτο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή λικέρ. Η ονομασία του συγκεκριμένου λικέρ είναι Eucalittino 38º  και παρασκευάζεται αποκλειστικά από τα φύλλα ευκαλύπτου. Σερβίρεται  σκέτο, με πάγο, ως χωνευτικό ή ως απεριτίφ. Έχει μια υπέροχη γλυκιά γεύση και μακρά επίγευση που διατηρείται. Το άρωμά του είναι έντονο, διαπεραστικό και ευχάριστο στη μύτη και τον ουρανίσκο.

Το λικέρ που παράγουν οι μοναχοί Trappist είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης  παράδοσης και ενδελεχών μελετών. Μέσα από την εμπειρία τους, οι μοναχοί έχουν δημιουργήσει ένα λικέρ ξεχωριστής γεύσης. Η παρασκευή του λικέρ Eucalittino 38º γίνεται μέχρι και σήμερα χειροποίητα και χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά προϊόντα. 

 

Πηγή: FAO και άλλες πηγές

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.