Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την παραγωγή δενδρυλλίων

Το φυτώριο της Eucalyptus αποτελείται από συνολική έκταση 10 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 5στρ. είναι στεγασμένα. Βρίσκεται στην περιοχή της Γαυρολίμνης Ναυπάκτου, είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και εναρμονισμένο πλήρως με τις ανάγκες για την παραγωγή δενδρυλλίων ευκαλύπτου.

Το στεγασμένο θερμοκήπιο, εκτάσεως 5στρ. περίπου, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, με δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού μέσω υπολογιστή και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες, υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού με άνοιγμα της οροφής. Υπάρχει σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, ώστε κατά την διάρκεια του χειμώνα να υπάρχει πάντα η επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο που αναπτύσσονται τα δενδρύλλια.

Σε ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, πραγματοποιείται η δημιουργία των μοσχευμάτων από πιστοποιημένους ως προς την βλαστικότητα και αποδοτικότητα σπόρους που προμηθευόμαστε από την Αυστραλία, καθώς και η υγιής ανάπτυξη των διαφορετικών ποικιλιών ευκαλύπτου που διαθέτει η εταιρεία μας και προορίζονται για φύτευση στα αγροτεμάχια των επενδυτών – καλλιεργητών μας. 

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη τόσο του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, όσο και της Ισπανικής εταιρείας Ence.

Τέλος, στον εξωτερικό χώρο του θερμοκηπίου έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό οίκημα με σκοπό τη φιλοξενία του προσωπικού, για τη συνεχή φύλαξη των χώρων. Στην υπόλοιπη μη στεγασμένη έκταση των 5 στρ., υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές για την τοποθέτηση των ανεπτυγμένων δενδρυλλίων που προορίζονται για φύτευση στα αγροτεμάχια των επενδυτών – καλλιεργητών.

 

Επισκεφτείτε την κατηγορία "Πειραματικές Δράσεις" για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τη δράση του φυτωρίου της Eucalytpus. 

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.