Οφέλη του ευκαλύπτου για την υγεία και την ομορφιά

Ο ευκάλυπτος έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, καθώς προσφέρει ευεξία για το σώμα και το μυαλό. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τις διάφορες φαρμακευτικές και καλλυντικές του χρήσεις.

Αν και ο ευκάλυπτος είναι γηγενές δέντρο της Αυστραλίας, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Έτσι, πριν από πολλά χρόνια τα καταπράσινα φύλλα του και το αιθέριο έλαιο (ευκαλυπτόλη), χρησιμοποιούνταν στις περισσότερες κοινωνίες για θεραπευτικούς σκοπούς. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα φυτό γνωστό για τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του,  τα αιθέρια έλαιά του, αλλά και για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Ο καθηγητής Hugo Goldberg, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Phytomedicine Argentinade, εξηγεί ότι με τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φύλλων του, ο ευκάλυπτος έχει χαρακτηριστεί ως το "δέντρο του πυρετού" ("fever tree"). Ενδείκνυται για όλες τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η γρίπη, το κρύωμα, ο βήχας, η βρογχίτιδα, το άσθμα, κ.λπ., καθώς επίσης και για διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος. Ο ίδιος τονίζει ότι: «μόνο τα φύλλα του χρησιμοποιούνται, από τα οποία εξάγεται η ευκαλυπτόλη (αιθέριο έλαιο)».

Εφιστούμε την προσοχή στον αναγνώστη: το παρόν άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό σκοπό και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

 

Πηγή: revistabuenasalud.cl/los-beneficios-del-eucalipto-para-la-salud-y-la-belleza

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.