Ο Ευκάλυπτος Saligna (Sydney Blue Gum)

O ευκάλυπτος Saligna, γνωστός και ως Sydney Blue Gum, είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο είδος αυστραλιανού ευκαλύπτου. Συναντάται κατά μήκος της Νέας Νότιας Ουαλίας και στην ακτή Queensland. Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 65 μέτρα ύψος. Είναι ένα κοινό είδος που καλλιεργείται κυρίως για την παραγωγή ξυλείας, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. 

Ο ευκάλυπτος Saligna μεγαλώνει κατακόρυφα και γίνεται ένα ψηλό δέντρο δάσους. Το ύψος του φτάνει από 30 έως και 55 μέτρα (σπανίως φτάνει τα 65 μ.). Ο κορμός του είναι λείος και το χρώμα του φλοιού του είναι ανοικτό γκρι ή λευκό. Διαθέτει ένα μακρύ (1 έως 4 μέτρα ύψος) κάλυμμα ακατέργαστου καφέ φλοιού που ξεκινάει από τη βάση. Τα σκουροπράσινα φύλλα του είναι διατεταγμένα εναλλάξ κατά μήκος των βλαστών και είναι μήκους 10-17 εκατοστά. Τα άσπρα λουλούδια του εμφανίζονται από το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και είναι διατεταγμένα σε ομάδες.

Το ξύλο αυτού του είδους, είναι βαρύ (περίπου 850 kg/m³), αρκετά σκληρό, τραχύ σε υφή και εύκολο στην επεξεργασία του. Χρησιμοποιείται για τη γενική κατασκευή κτιρίων, για εσωτερικές επενδύσεις και κατασκευές πλοίων. Τα δάπεδα και τα έπιπλα που κατασκευάζονται από το ξύλο του είναι ιδιαίτερα ακριβά, λόγω του ξεχωριστού χρώματος του, σκούρο του μελιού.

 

Πηγή: www.wikepedia.org

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.