Παραγωγή Αιθέριου ελαίου

Αιθέρια έλαια, ονομάζονται οι πτητικές ουσίες που απομονώνονται μέσω μιας διεργασίας, όπως η απόσταξη, από ένα αρωματικό φυτό ενός συγκεκριμένου φυτικού είδους. Το αιθέριο έλαιο φέρει, συνήθως, το όνομα του φυτικού είδους από το οποίο έχει προκύψει π.χ ευκαλυπτέλαιο.

Τα φύλλα  του ευκαλύπτου περιέχουν τανίνη και ευκαλυπτίνη, ένα βαλσαµικό αιθέριο έλαιο που περιέχει κυρίως κινεόλη ή ευκαλυπτόλη και ρητίνη.

Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιεία, τη φαρμακοποιία και την σαπωνοποιία, καθώς έχει σπουδαίες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Είναι σπουδαίο αντισηπτικό και ανανεώνει την ατμόσφαιρα του χώρου όταν διαλυθεί σε ζεστό νερό. Από τα αρχαία χρόνια το χρησιμοποιούσαν για εντριβές στο στέρνο, καθώς βελτιώνει την αναπνοή σε κρυολογήματα και ιγμορίτιδες. Διαθέτει επίσης αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Η Eucalyptus, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις μοναδικές αυτές ιδιότητες των φύλλων του ευκαλύπτου, χρησιμοποιώντας τις πλέον πρωτοποριακές μεθόδους σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προχωράει στην απόσταξη του ελαίου των φύλλων του ευκαλύπτου για την παραγωγή αιθέριου ελαίου.

 

Επισκεφθείτε​ την κατηγορία Θεραπευτικές χρήσεις του Ευκαλύπτου για να ενημερωθείτε αναλυτικά. 

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.