Φύτευση σε ημιορεινές περιοχές

Η Eucalyptus διαθέτει επιλεγμένες ποικιλίες ευκαλύπτου, κατάλληλες να προσαρμοστούν στις εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες ημιορεινών αγροτεμαχίων. Έτσι, αγροτεμάχια που μέχρι σήμερα δεν είχαν αξία, μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να αποφέρουν ένα σημαντικό οικονομικό όφελος.

Στις ημιορεινές περιοχές, φυτεύονται έως 500 δέντρα/στρέμμα και το σχέδιο φύτευσης που εφαρμόζεται είναι αυτό της Αραιής Φύτευσης. Πιο συγκεκριμένα:

Αραιή Φύτευση
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φύτευση πραγματοποιείται κυρίως σε διπλές σειρές, όπου το κάθε δενδρύλλιο απέχει περίπου 1,5 μέτρο από το άλλο. Κάθε διπλή σειρά απέχει από την άλλη περίπου 3 μέτρα.


*Ο παραπάνω τρόπος φύτευσης είναι ενδεικτικός και διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα των δενδρυλλίων/στρέμμα που επιθυμεί ο καλλιεργητής να φυτευτούν. 

Στις ημιορεινές περιοχές, οι κοπές πραγματοποιούνται κάθε 5 ή 10 έτη, ανάλογα με τις συνθήκες του αγρού και την επιθυμία του καλλιεργητή. 

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια, τους τρόπους επένδυσης και τις αποδόσεις της.

Δείτε αναλυτικά της περιοχές και τις εκτάσεις που εφαρμόζει η εταιρείας μας Ενεργειακή και Συμβολαιακή καλλιέργεια, καθώς και λοιπές δραστηριότητες του ομίλου.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με την καλλιέργεια του Ευκαλύπτου και την ανάπτυξή του.