Καλλιέργεια

Επενδύστε στον Ευκάλυπτο

Ο Ευκάλυπτος είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα είδη που φυτεύονται σε φυτείες δέντρων στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία και την Ευρώπη. Κράτη όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία στηρίζουν μεγάλο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα τους στην εκμετάλλευση προϊόντων που προέρχονται από την Καλλιέργεια του συγκεκριμένου δέντρου όπως χαρτοπολτό, αιθέρια έλαια, βιοκαύσιμα, βιομάζα και μέλι.

Καλλιέργεια φυτειών ευκαλύπτου

Η Eucalyptus ανέπτυξε στην Ελλάδα την καλλιέργεια φυτειών ευκαλύπτου για την παραγωγή αιθέριων ελαίων, σελουλοζης και φυτικής βιομάζας, δίδοντας τη δυνατότητα επενδύσεων με Πραγματικά Ποσοστά Απόδοσης.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για μικρούς και μεγάλους επενδυτές, στην καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών ευκαλύπτου για την παραγωγή αιθέριων ελαίων, τομέας ταχύτατα αναπτυσσόμενο στην Ελλάδα με πολύ μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι το λάδι ευκαλύπτου παρουσιάζει φαρμακευτικές, κοσμετολογικές και βιομηχανικές ιδιότητες την καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα και κερδοφόρα επένδυση.

Επίσης, προϊόντα όπως χαρτοπολτός και φυτική βιομάζα στηρίζουν μεγάλους τομείς της βιομηχανίας για την παραγωγή χαρτιού και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Καθιστώντας αυτές τις επενδύσεις μακροχρόνια αποδοτικές και με πολύ μικρό ρίσκο.

Η Eucalyptus έχει δημιουργήσει ειδικό επενδυτικό τμήμα με σκοπό την ενημέρωση επενδυτών, αγροτών, συνεταιρισμών και μεγάλων βιομηχανιών, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα στον τομέα πρώτων υλών.

Η Eucalyptus πιστεύοντας στη σοβαρότητα και την αξία των συγκεκριμένων επενδύσεων έχει προχωρήσει στην κατασκευή φυτωριακής μονάδας για την παραγωγή δικού της φυτευτικού υλικού στην Ελλάδα και στη μακροχρόνια μίσθωση μεγάλης καλλιεργητικής έκτασης (2850 στρεμμάτων) και επενδύει στην κατασκευή αποστακτηριών

Σίγουρο κέρδος και μακροχρόνια απόδοση

Αγροτεμάχια που μέχρι τώρα ήταν μη αξιοποιήσιμα, πλέον αποκτούν αξία και εξασφαλίζουν ένα σημαντικό και σταθερό ετήσιο εισόδημα στον επενδυτή – καλλιεργητή για τα επόμενα 15 χρόνια, με Συμβολαιακή δέσμευση απορρόφησης της παραγόμενης ποσότητας και σταθερή τιμή απορρόφησης στα 100€ ανά τόνο χλωρής μάζας.
Πιο συγκεκριμένα, σε πεδινή περιοχή μπορούν να καλλιεργηθούν έως και 450 δενδρύλλια/στρέμμα, τα οποία θα μας αποφέρουν εισόδημα περίπου 950€ / στρέμμα, σε κάθε κοπή (για καλλιέργεια 1ετούς απόδοσης).

Κόστος

Όσον αφορά το κόστος της επένδυσης, υπολογίζεται πως κάθε δενδρύλλιο μπορεί να κοστίσει από 1,20€ – 2,50€ ανάλογα με το μέγεθος, την ποικιλία κλπ.
Η Eucalyptus, είναι παρούσα σε όλες τις φάσεις τις καλλιέργειας. Εκτός της προμήθειας των δενδρυλλίων, δύναται να προμηθεύσει προϊόντα όπως λιπάσματα, να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προετοιμασία του εδάφους, να πραγματοποιήσει εργασίες προετοιμασίας κλπ. Εναλλακτικά, τη διαδικασία μπορεί να φροντίσει ο καλλιεργητής, αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές καλλιέργειας, όπως αυτές ορίζονται από την εταιρεία.
Οι εξαιρετικές στρεμματικές και κατ’ επέκταση οικονομικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ελάχιστη προσωπική απασχόληση που απαιτεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια, δημιουργούν μια ιδιαίτερα δελεαστική επενδυτική πρόταση.

Επενδύστε και εσείς στην καλλιέργεια Ευκαλύπτου και εξασφαλίστε το μέλλον!

Επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Καλλιέργειας της εταιρείας μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε από κοινού το επενδυτικό σχέδιο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *