Παραγωγή βιομάζας

Παραγωγή ενέργειας με κατεύθυνση οικολογική

Ευκάλυπτος: Παραγωγή ενέργειας με κατεύθυνση οικολογική!
Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η βιομάζα παρέχει μία τεράστια ευκαιρία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ενέργειας μέσω των φυτών και των δέντρων. Για την ανάπτυξη αυτής της μοναδικής δυνατότητας, η καλύτερη επιλογή είναι δέντρα με σκληρό φλοιό, τα οποία φυτεύονται για να συλλεχθούν με στόχο την παραγωγή ενέργειας.

Ο ευκάλυπτος έχει αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες ενεργειακού εφοδιασμού σε βάθος χρόνου, μειώνοντας σταθερά την εξάρτηση των χωρών στις οποίες έχει δοκιμαστεί από τις ξένες πηγές ενέργειες, δημιουργώντας ένα είδος ενεργειακής ανεξαρτησίας.

 

Η φύτευση δέντρων

 • Όσο ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξάνεται τόσο η ανάγκη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνεται όλο και πιο επιτακτική για να καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες της κοινωνίας. Η φύτευση δέντρων -τα οποία καλύπτουν αυτές τις ανάγκες – είναι μία εξαιρετική λύση που βοηθάει ταυτόχρονα και στη διατήρηση των φυσικών πόρων.
  Υπάρχει μια σειρά κριτηρίων για την επιλογή του κατάλληλου δέντρου για την παραγωγή βιομάζας και βιοενέργειας.
 •  Θα πρέπει να προσαρμόζεται σε διάφορες κλιματικές συνθήκες και εδάφη.
  • Θα πρέπει να αναπτύσσεται γρήγορα και να είναι οικονομικά βιώσιμο.
  • Θα δίνει ένα τελικό προϊόν το οποίο θα ελαχιστοποιεί τα απόβλητα κατά τη διαδικασία παραγωγής.
 • Χρειάζεται να είναι ανθεκτικό στο κρύο, την ξηρασία τις ασθένειες και τα παράσιτα.
  Ο ευκάλυπτος αποτελεί την κορυφαία επιλογή για την παραγωγή βιομάζας γιατί:
  Ο ευκάλυπτος είναι το πιο ευρέως καλλιεργήσιμο είδος με σκληρό φλοιό.
 • Αναπτύσσεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από όλα τα άλλα είδη με σκληρό φλοιό.
 • Ο ευκάλυπτος αναπτύσσεται σε ορεινές περιοχές, μειώνοντας την πίεση σε       περιβαντολλογικά ευαίσθητες περιοχές.
 •  Ο ευκάλυπτος παράγει πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 •  Η πρώτη ύλη που παράγει έχει επαινεθεί παγκοσμίως για την τελειότητά της.Τα πλεονεκτήματα του ευκαλύπτου στην παραγωγή βιομάζας και βιοενέργειας είναι πολυάριθμα:
 • Ο ευκάλυπτος μπορεί να συλλεχθεί όλο το χρόνο έτσι μετατρέπεται σε ένα “ζωντανό” παραγωγό αποθέματος βιομάζας, μειώνοντας σημαντικά το κόστος αποθήκευσης και των οικονομικών απωλειών.
 • Ο ευκάλυπτος παρέχει ευελιξία στον καλλιεργητή. Του δίνει τη δυνατότητα επιλογής σχετικά με το χρόνο που μπορεί να γίνει η συγκομιδή, προσφέροντάς του ταυτόχρονα και πολλές δυνατότητες χρήσης όσο αφορά (την ξυλεία τις ίνες και την ενέργεια).
 • Η συγκομιδή του ευκαλύπτου πραγματοποιείται κάθε λίγα χρόνια, με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις, οι οποίες δημιουργούνται από τις διαταραχές που προκαλούν η συγκομιδή και η φύτευση.

Για όλους του παραπάνω λόγους ο ευκάλυπτος τείνει να γίνει η Νο1 επιλογή παγκοσμίως σαν επιλογή Ενεργειακής Καλλιέργειας για την παραγωγή βιομάζας και βιοενέργειας.

Πηγή: http://www.eucalyptusfacts.org/

Επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Καλλιέργειας της εταιρείας μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε από κοινού το επενδυτικό σχέδιο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *