Βιολογική καλλιέργεια ευκαλύπτου στο νησί της Κω

Καλλιέργεια ευκαλύπτου στο νησί της Κω

Η Εταιρία Eucalyptus  υλοποιώντας το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας ευκαλύπτου, πραγματοποιεί για τη φυτευτική περίοδο του 2021, ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις με οικονομικούς και θεσμικούς παράγοντες, στη νήσο Κω, την πρώτη οργανωμένη καλλιέργεια εκτός Στερεάς Ελλάδος .


Έχοντας θέσει σαν πρωταρχικό της στόχο την καθιέρωση της καλλιέργειας του ευκαλύπτου, η οποία όπου εφαρμόζεται αναβαθμίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας σε τοπικούς και μη παράγοντες.
Δημιουργώντας την καλλιέργεια στη νήσο Κω πιστεύει ακράδαντα ότι η τοπική κοινωνία θα αποτελέσει την βάση και την κινητήρια δύναμή της και πολύ σύντομα θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους για να συμπορευθούν σε αυτήν την νέα προσπάθεια.

Tο πρόγραμμα καλλιέργειας ευκαλύπτου, ύψους αρχικής επένδυσης 8.000.000 € (δημιουργία φυτείας, αποστακτηρίου και συσκευαστηρίου ) ,θα έχει διάρκεια 20 έτη.

Στόχος την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με την μορφή συμβολαιακής καλλιέργειας όπως αιθέριων ελαίων, μελιού και βιομάζας.

 

 

3 MW (Σ.Η.Θ.Υ.Α) με τη μέθοδο της αεριοποίησης

Παράλληλα εκμεταλλευόμενη την παραγόμενη βιομάζα έχει θέσει σαν στόχο τη δημιουργία 3 μονάδων του 1 MW (Σ.Η.Θ.Υ.Α) με τη μέθοδο της αεριοποίησης.

Η έκταση η οποία θα καλλιεργηθεί για το 2020 και συγκεκριμένα το μήνα Απρίλιο είναι 700 στρέμματα αρδευόμενα και σε ορίζοντα 2ετιας ο στόχος είναι να καλλιεργηθούν 4000 στρέμματα.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής των 3 μονάδων Σ.Η.Θ.Υ.Α του 1 MW έχει σκοπό την παραγωγή ρεύματος ,η οποία θα διατεθεί στην τοπική αγορά όπως επίσης η παραγόμενη θερμότητα θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας θερμοκηπιακών μονάδων υψηλής απόδοσης .

Αποστακτήριο.

Τη δημιουργία αποστακτηρίου και τμήματος συσκευασίας αιθέριων ελαίων με σκοπό την εξαγωγή σε Ευρώπη και Αμερική .

Παραγωγή βιολογικού μελιού.

Τέλος την παραγωγή βιολογικού μελιού, το οποίο παγκοσμίως θεωρείται πολύ υψηλής ποιότητας από 3 επιλεγμένες ποικίλες ευκαλύπτου που θα καλλιεργηθούν. Οι συγκεκριμένες αυτές ποικιλίες παρέχουν γύρη και νέκταρ, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος κύριος Νεκτάριος Καμπουράκης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο μεταξύ των παραγόντων του νησιού, ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project.

Η φύτευση θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Απρίλιο- Μάιο 2021 με ποικιλίες globulus blue gum, polybractea και rainbow .
Ήδη το φυτευτικό υλικό προετοιμάζεται στο φυτώριο της εταιρίας που βρίσκεται στη Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας .

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η τοπική κοινωνία θα αποτελέσει την βάση και την κινητήρια δύναμή της , πολύ σύντομα θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους για να συμπορευθούν σε αυτήν την νέα προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *