Αιθέρια Έλαια

Παραγωγή Αιθέριων Ελαίων

Η Eucalyptus μετά τη 10ετή έρευνα και ανάπτυξη συγκεκριμένων μεθόδων δημιουργίας πολλαπλασιαστικού υλικού κατάφερε να καλλιεργεί συγκεκριμένες ποικιλίες ευκαλύπτου,

οι οποίες έχουν εξαιρετική απόδοση στα αιθέρια έλαια την παραγωγή σελουλόζης για χαρτί και την παραγωγή φυτικής βιομάζας.

Με αφορμή τα αποτελέσματα των ερευνών, ξεκίνησε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας για την παραγωγή αιθέριων ελαίων σε βιομηχανική κλίμακα. Αιθέρια έλαια τα οποία έχουν εφαρμογή για φαρμακευτικούς σκοπούς, κοσμετολογία όπως και βιομηχανικής χρήση.

Υψηλή απόδοση

Έχοντας αναπτύξει 5 ποικιλίες υψηλής απόδοσης (citriodora, polybractea, globulus blue gum, Dives και Radiata) ευελπιστεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα την υποδομή που χρειάζεται ώστε να αποκτήσουν τα αιθέρια έλαια τη θέση που τους αρμόζει στον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας παράλληλα μία σειρά επιχειρήσεων που στρέφονται γύρω από την επεξεργασία των αιθέριων ελαίων όπως αποστακτήρια βιομηχανικής κλίμακας, βιοτεχνίες συσκευασίας κ.α.

 

Παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει δικό της πολλαπλασιαστικό υλικό από την εξαιρετική ποικιλία ευκαλύπτου Globulus Pulpwood με την οποία σκοπεύει να δημιουργήσει στον πρωτογενή τομέα την επανάσταση στην Ελλάδα για την παραγωγή χαρτοπολτού, υλικό το οποίο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε όλα τα κράτη της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα παραγωγής Αιθέριων Ελαίων ξεκινάει με την καλλιέργεια 2.500 στρεμμάτων προϋπολογιζόμενης παραγωγής περίπου 70.000 lt μέχρι το τέλος του 2022, απόδοσης ύψους περίπου 8.000.000 €.

Έχει δε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες για την απορρόφηση της παραγόμενης ποσότητας των αιθέριων ελαίων.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν με μορφή Συμβολαιακής Καλλιέργειας Αιθέριων Ελαίων ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές μικρών εκτάσεων, επενδυτές όπως και Συνεταιρισμοί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *