Η γραμμή παραγωγής

 Η Παραγωγή

Με την απόκτηση της άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Δασικού Φυτωρίου με δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, η Eucalyptus

Σταματάει την εισαγωγή έτοιμων δενδρυλλίων από το εξωτερικό και ξεκινάει την παραγωγή δικού της φυτευτικού υλικού με σκοπό την φύτευση των 2850 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή, Αυλάκι Στυλίδας  στην οποία θα φυτευτούν 3.000.000 περίπου δενδρύλλια ευκαλύπτου.

Κατ’ επέκταση, παύουν οι φυτευτικές περίοδοι που ίσχυαν μέχρι σήμερα, αφού πλέον δίνεται η δυνατότητα συνεχούς αποθέματος και διάθεσης για φύτευση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Παραγωγής 80.000 δενδρυλλίων

Το παραπάνω εγχείρημα κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, με τη συνεργασία που πραγματοποίησε η Eucalyptus με τη Δανέζικη εταιρεία Ellegaard, για την εισαγωγή υπερσύγχρονων μηχανημάτων δυναμικότητας παραγωγής 80.000 δενδρυλλίων/ημέρα με τη μέθοδο φύτευσης σε ellepot, όπως και με τη συνεργασία της με την εταιρεία Pindstrup για την εισαγωγή χώματος μαύρης τύρφης, εμπλουτισμένου με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία συγκεκριμένα για την ανάπτυξη δενδρυλλίων ευκαλύπτου.

Με την ολοκλήρωση της παραγωγής των δενδρυλλίων ευκαλύπτου Globulus Blue Gum στη Φυτωριακή Εγκατάσταση της Eucalyptus, θα ξεκινήσει και η παραγωγή 3 επιπλέον ποικιλιών ευκαλύπτου (Melliodora, Urophylla και Grandis) με σκοπό την έναρξη του προγράμματος καλλιέργειας και ανάπτυξης ευκαλύπτου για την παραγωγή Μελιού υψηλής διατροφικής αξίας.

Παραγωγή 20.000.000 περίπου δενδρυλλίων

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει το 2017 με χρόνο ολοκλήρωσης το 2020 και θα αφορά την παραγωγή 20.000.000 περίπου δενδρυλλίων ευκαλύπτου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες 3.000 μελισσοκόμων. Το πρόγραμμα και κατ’ επέκταση οι φυτεύσεις θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Ελλάδα με προοπτική σταδιακής ανάπτυξης και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όλοι οι σπόροι που εισάγονται και κατ’ επέκταση όλα τα δέντρα που παράγονται στο φυτώριο μας προέρχονται από οίκους εγνωσμένης αξίας, συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά φυτοϋγείας και δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

 

 

Comments are closed.