Η Εταιρία

Η εταιρία μας

Η Eucalyptus είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της καλλιέργειας ευκαλύπτου.
Ως εταιρεία σταθερά προσηλωμένη στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, η Eucalyptus αναπτύσσει τις δραστηριότητές της μέσω ενός ολοκληρωμένου μοντέλου παραγωγής που ακολουθεί τα πιο απαιτητικά και διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια βιωσιμότητας και εταιρικής ευθύνης.
Η Eucalyptus έχει στόχο να είναι ο Ελληνικός ηγέτης στην παραγωγή αιθέριων ελαίων ευκαλύπτου, η πρώτη Ελληνική εταιρεία στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βιομάζα γεωργίας και δασοκομίας και ηγέτης στην ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση δασικών εκτάσεων ευκαλύπτου και καλλιεργειών
Το ολοκληρωμένο μοντέλο παραγωγής της Eucalyptus περιλαμβάνει την καλλιέργεια δέντρων, για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την παραγωγή φυτικής κυτταρίνης για την αντικατάσταση του πλαστικού στις συσκευασίες μιας χρήσης.
Όλα υπό βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση.
Για το λόγο αυτό έχει προχωρήσει στην κατασκευή φυτωριακής μονάδας, δυναμικότητας 3.000.000 δενδρυλλίων τον χρόνο, επίσης κατέχει έκταση 3.000 στρεμμάτων για την καλλιέργεια ευκαλύπτου.

ΣΤΟΧΟΙ.

Σεβόμενη πάντα το περιβάλλον, στοχεύει στην καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών, ταχείας ανάπτυξης ευκαλύπτου.
Από τις οποίες σε διάστημα 3ετίας μπορούν να προκύψουν προϊόντα όπως βιολογικά αιθέραια έλαια , φυτική βιομάζα, παραγωγή μελιού υψηλής θρεπτικής αξίας και εμπορική ξυλεία αρίστης ποιότητας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

Την παραγωγή βιολογικών αιθέραιων ελαίων από ποικιλίες τις οποίες έχει επιλέξει, Globulus blue gum, Polybractea, Meliodora , Citriodora, έχει τη δυνατότητα να παράγει βιολογικά αιθέραια έλαια, προσπαθώντας να κλείσει το ισοζύγιο παραγωγής-ζήτησης βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Δεδομένου ότι οι ανταγωνίστριες χώρες (Ισπανία , Πορτογαλία, Γαλλία ) δεν παράγουν βιολογικά αιθέραια έλαια. Η δε ανάγκη για φαρμακευτική χρήση βρώσιμων προϊόντων και προϊόντων καθαρισμού ξεπερνά τους 3.000 τόνους ετησίως, οι οποίοι εισάγονται από Αυστραλία.

Βιολογικό μέλι.

Μετά τον τρίτο χρόνο από την φύτευση του, με συνδυασμό ποικιλιών ευκαλύπτου λόγω της ανθοφορίας του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παράγει νέκταρ και γύρη, ώστε να μην χρειάζεται η μετακίνηση του πληθυσμού των μελισσών. Μας δίνει δε 80 κιλά βιολογικό μέλι ανά κυψέλη, το οποίο έχει στη διεθνή αγορά τριπλάσια τιμή λόγω των ιδιοτήτων που παρουσιάζει.
Φυτική βιομάζα.
Μετά την τριετία μπορούμε να έχουμε μεγάλες ποσότητες φυτικής βιομάζας , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και για την παραγωγή βιολογικού πιστοποιημένου pellet.
Κυτταρίνης, για την αντικατάσταση του πλαστικού για την κατασκευή προϊόντων μιας χρήσης όπως ( σακούλες, συσκευασίες τροφίμων και καλαμάκια ).
Βιολογική βάση για ζωοτροφές και μετά τον εμπλουτισμό της, μετατρέπεται σε βιολογικό λίπασμα.

Εμπορική ξυλεία αρίστης ποιότητας.

Μετά την πάροδο της δεκαετίας από την φύτευση του και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η εκμετάλλευση των προϊόντων που παράγει , μπορεί να γίνει κυκλική υλοτόμηση εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της ανάπτυξης του από το ίδιο ριζικό σύστημα. Η άριστη ποιότητα ξυλείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εξαιρετικής ποιότητας επίπλων , πατωμάτων καθώς και ξύλινων σπιτιών. Δεδομένο ότι στη Γαλλία η ξυλεία ευκαλύπτου έχει βοηθήσει στη μείωση των εισαγωγών κατά 60%.

Comments are closed.