Ευκάλυπτος Cladocalyx

Ευκάλυπτος Cladocalyx – Περιγραφή

Ευκάλυπτος Cladocalyx - eucalyptus.gr
Ευκάλυπτος Cladocalyx- Περιγραφή Ευκάλυπτου – eucalyptus.gr

Ο Ευκάλυπτος Cladocalyx είναι ένα μέτριο έως ψηλό δένδρο και χρησιμοποιείται για αγροτική δασοκομία κυρίως στη νότια Αυστραλία. Έχει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Μπορούν να ευδοκιμήσει σε ένα ευρύ φάσμα εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των άγονων ρηχών και ασβεστολιθικών εδαφών. Η διάμετρος του στήθους έχει ύψος 7cm και εύρος από 30cm εως 2m . Τα φύλλα του Ευκάλυπτου Cladocalyx, κατά την ωριμότητα του, συγκεντρώνονται στο τέλος των κλαδιών και δίνοντας μια όψη ομπρέλας . Οι μίσχοι θα πρέπει να είναι καθαροί και στα δυο τρίτα του ύψους του δέντρου. Ο φλοιός του είναι λείος και απορρίπτεται σε μεγάλες ακανόνιστες κηλίδες, παράγοντας πολύχρωμα στίγματα κίτρινα εως πορτοκαλί, γκρι και μπλε.

Τα ενήλικα φύλα του Ευκάλυπτου Clanocalyx  είναι πλατιά λογχοειδή, έντονα αποχρωματισμένα με σκούρα πράσινη γυαλιστερή επάνω επιφάνεια και θαμπή πιο χλωμή κάτω επιφάνεια

Ο Ευκάλυπτος Cladocalyx δεν είναι ανεκτικός στο νερό και δεν τα πάει καλά σε κακώς στραγγισμένο άργιλο ή πολύ ελαφριά άμμο.  Δεν αντέχει την καλοκαιρινή ξηρασία και δεν ταιριάζει στις τροπικές περιοχές. Αποδίδει καλά σε οργανωμένο σύστημα ποτίσματος ενώ έχει χαμηλή εώς μέτρια ανοχή στο αλάτι. Τα νεαρά δεντρίλια του Ευκάλυπτου Cladocalyx δεν είναι ανεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και μέτριους παγετούς.

Ο Ευκάλυπτος Cladocalyx παράγει μια εξαιρετικής ποιότητας πριστή ξυλεία και συνήθως χρησιμοποιείται για στρωτήρες σιδηροδρόμων, στύλους τηλεφώνου, στύλους περιφράξεων και καυσόξυλα. Τα μαραμένα φύλλα του είναι δηλητηριώδη για το απόθεμα.

Ένα κλιματικό προφίλ για τον Ευκάλυπτο  Cladocalyx , το οποίο ενσωματώνει δεδομένα τόσο από τη φυσική κατανομή όσο και από τοποθεσίες όπου το είδος έχει αναπτυχθεί με επιτυχία, θα πρέπει να έχει Μέση Ξηρασία για 0-8 μήνες και Μέγιστη Θερμοκρασία 34* C. για την καλή επιβίωση και ανάπτυξη του παρέχει τις ακόλουθες βασικές κλιματικές συνθήκες για καλή επιβίωση και ανάπτυξη. Έτσι θα επιτευχθεί η καλή επιβίωση και ανάπτυξη του Ευκάλυπτου Cladocalyx.

error: Content is protected !!