Παραγωγή Βιομάζας

Pellet Βιομάζας από Ευκάλυπτο

Παραγωγή Βιομάζας από Ευκάλυπτο - eucalyptus.gr
Παραγωγή Βιομάζας από Ευκάλυπτο - eucalyptus.gr

Τα Pellet Βιομάζας είναι ένα στερεό βιοκαύσιμο, ανανεώσιμο, υψηλής ποιότητας, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα Βιομάζας (κούτσουρα ξύλου, κλαδέματα δέντρων κ.λπ.) τα οποία συνοδεύονται από σημαντικά μειονεκτήματα εξαιτίας της χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τους και της υψηλής περιεκτικότητάς σε υγρασία, τα Pellet Βιομάζας καταφέρνουν να συνδυάσουν τα ακόλουθα πολύτιμα χαρακτηριστικά:

Pellet - Παραγωγή

Το χαρακτηριστικό της ομοιομορφίας των Pellet είναι εξαιρετικά σημαντικό σε θέματα που σχετίζονται με την μεταφορά και αποθήκευση του καυσίμου.

Για την παραγωγή Pellet, χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών Βιομάζας με την πλειοψηφία να προέρχεται από κομμάτια ξύλου, είτε μαλακού (π.χ. πεύκο, έλατο, ερυθρελάτη) ή σκληρού (π.χ. δρυς, σημύδα, ιτιά, λεύκα). Τα υπολείμματα των πριστηρίων, όπως το πριονίδι, το ροκανίδι και τα ξακρίδια συνιστούν εξίσου δημοφιλή υλικά για την παραγωγή Pellet Βιομάζας.

Pellet - Χημική Σύσταση

Η σταθερή χημική σύσταση του Pellet το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε ποικίλες εφαρμογές, από οικιακές σόμπες και καυστήρες κεντρικής θέρμανσης μέχρι μεγάλης κλίμακας μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η μορφή τους σε συνδυασμό με το μικρό κυλινδρικό τους σχήμα προσδίδει στα Pellet ιδιότητες ρευστού και επιτρέπει την εισαγωγή συστημάτων πλήρους αυτοματισμού σε αρκετές εφαρμογές, διευκολύνοντας περαιτέρω τη διαχείρισή τους ως καύσιμο.

Για τους παραπάνω λόγους τα Pellet Βιομάζας έχουν κατακόρυφη ανάπτυξη ως εναλλακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, την τελευταία 20ετία στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες παγκοσμίως.

Παραγωγή Βιομάζας - eucalyptus.gr

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί ότι τα Pellet Βιομάζας δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να λαμβάνονται από την παράνομη υλοτόμησης των δασών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αίρεται ο οικολογικός χαρακτήρας του καυσίμου. Για την παραγωγή των τα Pellet Βιομάζας χρησιμοποιούνται μόνο υπολείμματα νομίμων υλοτομικών δραστηριοτήτων ή παραπροϊόντα επεξεργασίας ξύλου, των οποίων και οι ποσότητες είναι σημαντικές σε όλη την χώρα ενώ αποτελούν ταυτόχρονα εστία ανάπτυξης πυρκαγιών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Πηγή: www.biomassenergy.gr

Στόχος της Eucalyptus είναι, μέσω των Συμβολαιακών Καλλιεργειών από την στιγμή που υπάρχει δυνατότητα μεγάλης διαθεσιμότητας πρώτης ύλης από την περισυλλογή βιομάζας, να προχωρήσει και στην εξαγωγή πιστοποιημένου Pellet στην Ευρωπαϊκή αγορά.

error: Content is protected !!