Ο Ευκάλυπτος Saligna (Sydney Blue Gum)

Ευκάλυπτος Saligna, γνωστός και ως Sydney Blue Gum

O Ευκάλυπτος Saligna, γνωστός και ως Sydney Blue Gum, είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο είδος αυστραλιανού ευκαλύπτου. Συναντάται κατά μήκος της Νέας Νότιας Ουαλίας και στην ακτή Queensland. Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 65 μέτρα ύψος. Είναι ένα κοινό είδος που καλλιεργείται κυρίως για την παραγωγή ξυλείας, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.
 

Ευκάλυπτος Saligna – Περιγραφή Ευκαλύπτου

 
Ευκάλυπτος Saligna - eucalyptus.gr
Ευκάλυπτος Saligna – eucalyptus.gr
Ο Ευκάλυπτος Saligna μεγαλώνει κατακόρυφα και γίνεται ένα ψηλό δέντρο δάσους. Το ύψος του φτάνει από 30 έως και 55 μέτρα (σπανίως φτάνει τα 65 μ.). Ο κορμός του είναι λείος και το χρώμα του φλοιού του είναι ανοικτό γκρι ή λευκό. Διαθέτει ένα μακρύ (1 έως 4 μέτρα ύψος) κάλυμμα ακατέργαστου καφέ φλοιού που ξεκινάει από τη βάση. Τα σκουροπράσινα φύλλα του είναι διατεταγμένα εναλλάξ κατά μήκος των βλαστών και είναι μήκους 10-17 εκατοστά. Τα άσπρα λουλούδια του εμφανίζονται από το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και είναι διατεταγμένα σε ομάδες. Το ξύλο αυτού του είδους, είναι βαρύ (περίπου 850 kg/m³), αρκετά σκληρό, τραχύ σε υφή και εύκολο στην επεξεργασία του. 
 

Ευκάλυπτος Saligna – Χρήση Ευκαλύπτου

Ο Ευκάλυπτος Saligna χρησιμοποιείται για τη γενική κατασκευή κτιρίων, για εσωτερικές επενδύσεις και κατασκευές πλοίων. Τα δάπεδα και τα έπιπλα που κατασκευάζονται από το ξύλο του είναι ιδιαίτερα ακριβά, λόγω του ξεχωριστού χρώματος του, σκούρο του μελιού.
Πηγή: www.wikepedia.org
error: Content is protected !!