Pellet Παραγωγή

Pellet - Παραγωγή από Ευκάλυπτο

Παραγωγή pellet - eucalyptus.gr
Παραγωγή pellet - eucalyptus.gr

Η ολοένα αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου στις μέρες μας, είχε σαν αποτέλεσμα την αναζήτηση νέων τεχνολογικών καινοτομιών, που προσφέρουν εναλλακτικής μορφής θέρμανση με χαμηλότερο όμως κόστος. Η λύση του προβλήματος ήρθε με τη ανάπτυξη της τεχνολογίας Pellet, τη χρήση δηλαδή συστημάτων θέρμανσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το Pellet και οι οποίες μας προσφέρουν μείωση του λειτουργικού κόστους του κτιρίου, της τάξεως του 30-40%.

Pellet Παραγωγή από Ευκάλυπτο - Βιομάζα

Τα Pellets βιομάζας, εμφανίζουν την τελευταία 20ετία στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες κατακόρυφη ανάπτυξη σαν εναλλακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Η ανάγκη επίτευξης του στόχου για μεγαλύτερη οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας, έφερε νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της θέρμανσης κτιρίων. Έτσι, οι σόμπες και οι λέβητες που καίνε Pellets με τιμή περίπου 0,30€ το κιλό ανά ώρα, είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγηθήκαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου που σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 1,00€ το λίτρο.

Pellet Παραγωγή από Ευκάλυπτο - Πλεονεκτήματα

Τα συμβατικά καύσιμα βιομάζας, (κούτσουρα ξύλου, κλαδέματα δέντρων κα.) μειονεκτούν εξ’ αιτίας της χαμηλής ενεργειακής πυκνότητάς τους και της υψηλής τους περιεκτικότητας σε υγρασία. Αντίθετα, τα Pellets είναι στέρεο βιοκαύσιμο υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά πλεονεκτήματα, όπως τη χαμηλή υγρασία και το υψηλό ενεργειακό τους περιεχόμενο. Επιπλέον, η ομοιομορφία στο σχήμα και το μέγεθος, τα καθιστά εύκολα στη μεταφορά και την αποθήκευσή τους.

Pellet Παραγωγή από Ευκάλυπτο - Χρήση

Η σταθερή χημική σύσταση του καυσίμου το καθιστά κατάλληλο για χρήση με πολλές εφαρμογές, όπως οικιακές σόμπες, καυστήρες κεντρικής θέρμανσης, μέχρι και για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η μορφή τους σε συνδυασμό με το μικρό κυλινδρικό τους σχήμα, δίνει στα Pellets ιδιότητα ρευστού, επιτρέποντας έτσι την εισαγωγή του σε συστήματα πλήρους αυτοματισμού σε αρκετές εφαρμογές, και διευκολύνει ακόμα την διαχείρισή τους σαν καύσιμο.

Παράδειγμα θερμιδικής και οικονομικής απόδοσης (Pellet)

Θερμική απόδοση Pellet /πετρελαίου:

2 κιλά Pellet = 1 λίτρο πετρέλαιο

Κόστος αγοράς καυσίμου:

1 κιλό Pellet = 0,30 €

1 λίτρο πετρελαίου = 1€

Για να πετύχουμε την αντίστοιχη θέρμανση:

2 κιλά Pellets X 0,30€ = 0,60€

1 λιτρο πετρέλαιο Χ 1,00€ = 1,00€

Θερμική απόδοση Pellet / πετρελαίου
Κόστος αγοράς καυσίμου

Στόχος αντίστοιχης θέρμανσης

2 κιλά Pellet = 1 λίτρο πετρέλαιο
1 κιλό Pellet = 0,30 €

2 κιλά Pellet X 0,30 € = 0,60 €

1 λίτρο πετρελαίου = 1 €

1 λίτρο πετρέλαιο Χ 1,00 € = 1,00 €

error: Content is protected !!