Ο Ευκάλυπτος Rainbow

Ο Ευκάλυπτος Ουράνιο Τόξο

Ευκάλυπτος Rainbow - eucalyptus.gr
Ευκάλυπτος Rainbow – eucalyptus.gr
O Ευκάλυπτος Rainbow είναι ένα ψηλό δέντρο που φτάνει έως και τα 60 μέτρα είναι κοινώς γνωστός και ως ο ευκάλυπτος ουράνιο τόξο (Eucalyptus Rainbow). Αλλιώς λέγεται Mindanao Gum ή Rainbow Gum. Ο Ευκάλυπτος Rainbow είναι το μόνο είδος ευκαλύπτου που βρίσκεται σε φυσικό περιβάλλον στο βόρειο ημισφαίριο. Η φυσική του κατανομή εκτείνεται από τη Νέα Βρετανία, τη Νέα Γουινέα, το Ceram, το Sulawesi και το Mindanao. Ο μοναδικός πολύχρωμος φλοιός του Ευκάλυπτου  Rainbow είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Τα κομμάτια του εξωτερικού φλοιού μεταβάλλονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και παρουσιάζουν ένα φωτεινό πράσινο εσωτερικό φλοιό. Αυτός σκουραίνει και στη συνέχεια ωριμάζει για να δώσει μπλε, μοβ, πορτοκαλί και στη συνέχεια καφέ αποχρώσεις.
 
Σήμερα ο Ευκαλύπτος Rainbow καλλιεργείται ευρέως σε όλο τον κόσμο με τη μορφή φυτειών, κυρίως για ξυλοπολτό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χαρτιού. Είναι το πιο διαδεδομένο είδος που χρησιμοποιείται για φυτείες ξυλοπολτού στις Φιλιππίνες.
 
Ο Ευκάλυπτος Rainbow  καλλιεργείται ως καλλωπιστικό δέντρο, για φύτευση σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα σε κήπους και πάρκα. Οι φανταχτερές πολύχρωμες λωρίδες που καλύπτουν τον κορμό, είναι το στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό.
 
Πηγή: www.wikepedia.org
error: Content is protected !!