Ο Ευκάλυπτος Maculata

Ευκάλυπτος Maculata - Περιγραφή

Ευκάλυπτος Maculata-eucalyptus.gr
Ευκάλυπτος Maculata-eucalyptus.gr

Ο Ευκάλυπτος Maculata είναι ενδημικό δέντρο και προέρχεται από την ανατολική Αυστραλία. Προσφέρει εξαιρετικές ιδιότητες ξυλείας με υψηλά ποσοστά ανάκτησης για κορυφαία ποιότητα ξύλου εμφάνισης. Ο φλοιός είναι λείος παντού, έχει ανοιχτό γκρι και ροζ χρώμα και ξεφλουδίζει σε μικρά φύλλα ή λέπια για να δώσει μια, γλαυκοπράσινη επιφάνεια. Έχει βαθιά ρίζα βρύσης και πλευρικό ριζικό σύστημα. Τα νεανικά φύλλα είναι εναλλασσόμενα, ελλειπτικά έως ωοειδή, τριχωτά με τριχώδεις αδένες. Τα ενήλικα φύλλα του Ευκάλυπτου Maculata είναι εναλλακτικά, λογχοειδή, έγχρωμα και γυαλιστερά.

Ο Ευκάλυπτος Maculata είναι ψηλό δέντρο και σε ευνοϊκές τοποθεσίες μπορεί να φτάσει έως 50 m ύψος. Η ξυλεία του Ευκάλυπτου Maculata είναι ιδιαίτερα σημαντική και παράγει εξαιρετική πριστή ξυλεία με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων όπως:

Ο Ευκάλυπτος Maculata ανθίζει ετησίως το χειμώνα και τουλάχιστον 14 μήνες μετά την εμφάνιση των μπουμπουκιών. Οι καρποί του ωριμάζουν περίπου 6-8 μήνες μετά την ανθοφορία και οι σπόροι απορρίπτονται 6 μήνες μετά την ωρίμανση, αν και ένα μέρος των καψουλών που φέρουν σπόρους μπορεί να διατηρηθεί στο στέμμα για 3 χρόνια.

Ο Ευκάλυπτος  Maculata έχει τις υψηλότερες τιμές ως θρυμματισμένο ξύλο εξαγωγής και οι καλύτερες κλιματικές συνθήκες είναι:

error: Content is protected !!