Εμπορική Ξυλεία Ευκαλύπτου

Εμπορική Ξυλεία Ευκάλυπτου

Εμπορική ξυλεία ευκάλυπτου - eucalyptus.gr
Εμπορική ξυλεία ευκάλυπτου - eucalyptus.gr

Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ξύλο και οι μεγαλύτερες ποσότητες συμπαγούς ξύλου (μασίφ) και πολλών προϊόντων ξύλου, εισάγονται σήμερα από το εξωτερικό.Τα περισσότερα ελληνικά δάση στις μέρες μας είναι μη παραγωγικά και αποδίδουν κυρίως καυσόξυλα, αλλά και μικρές ποσότητες τεχνικής ξυλείας, δηλαδή δομικής ξυλείας με καλή όμως ποιότητα.

Στο εμπόριο, τα είδη ξύλου που προέρχονται από τα ελληνικά δάση είναι κυρίως: Ελάτη, Οξιά, Μαύρη Πεύκη, και πολύ λιγότερο Καστανιά και Λεύκη (από φυτείες – λευκώνες).Παλαιότερα παράγονταν κάποιες ποσότητες και από άλλα είδη ξύλων όπως π.χ. από Πλάτανο, Κυπαρίσσι, Φράξο (Δεσποτάκι ή Μέλιο), Φτελιά (Καραγάτσι), Λευκόδερμη Πεύκη (Ρόμπολο), Σφενδάμι (Κελεμπέκι) και Φιλύρα (Φλαμούρι). Σήμερα τα είδη αυτά είναι σπάνια και τα περισσότερα είναι εισαγόμενα ή από την Ευρώπη ή από τη Β. Αμερική.

Εμπορική Ξυλεία Ευκάλυπτου - Eucalyptus Wood

Για τον λόγο αυτό, η Eucalyptus Wood  ανέπτυξε την καλλιέργεια ευκαλύπτου για την παραγωγή εμπορικής Πριστής Ξυλείας. Συγκεκριμένες ποικιλίες ταχυφυούς ανάπτυξης μπορούν σε διάστημα 5ετίας να παράγουν καλής ποιότητας ξύλο για βιομηχανική χρήση, μοριοσανίδες κτλ, ξυλεία θρυμματισμού και βιομάζας.

Η Eucalyptus Wood εξασφάλισε 20ετές συμβόλαιο με ελληνικές εταιρείες για την απορρόφηση των προϊόντων της μειώνοντας τις εισαγωγές ξύλου στην Ελλάδα.

error: Content is protected !!