Ενεργειακό Αποτύπωμα Co2

Ενεργειακό αποτύπωμα Co2

Ενεργειακό Αποτύπωμα Co2

Ενεργειακό Αποτύπωμα Co2 - eucalyptus.gr
Ενεργειακό Αποτύπωμα Co2 - eucalyptus.gr

Η Eucalyptus, προσφέρει την μοναδική δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να μηδενίσουν το αποτύπωμα ρύπων τους, μέσω της καλλιέργειας Ευκαλύπτου

Η διαδικασία για την απόκτηση Πιστοποίησης Ενεργειακού Αποτυπώματος Co2 είναι η εξής :

Η αρμόδια εταιρεία πιστοποιήσεων και μελετών ( πχ Bureau Veritas, Eurocert) είναι διαπιστευμένες για το πιστοποιητικό 14064-1 . Η εν λόγω πιστοποίηση αναφέρεται στο πόσους ρύπους εκπέμπει ετησίως ένας οργανισμός ή βιομηχανία στο περιβάλλον .  Γίνεται λοιπόν στο πρώτο στάδιο η μελέτη (την οποία πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ήδη κάνει στα πλαίσια του ESG, ) και γίνεται επαλήθευση του προτύπου (14064-1) από την αρμόδια εταιρεία. Αν η μελέτη δεν έχει εκπονηθεί ποτέ, θα πρέπει σε συνεννόηση μαζί μας να εκπονηθεί. 

Κατόπιν, σε συνεργασία με την Eucalyptus, σχεδιάζουμε μια καλλιέργεια – φυτεία για την συγκεκριμένη βιομηχανία ή οργανισμό, η οποία θα απορροφά ετησίως τους ρύπους που έχουν προκύψει από το πρότυπο 14064.

Στο τρίτο στάδιο, η  εταιρεία πιστοποίησης (Bureau Veritas), επαληθεύει στην συνέχεια, ότι η εν λόγω φυτεία, απορρόφησε την συγκεκριμένη ποσότητα CO2  (σύμφωνα με την πιστοποίηση 14064-1).

Δηλαδή, θα πιστοποιείται  ότι οι ρύποι εκπομπής, απορροφήθηκαν από την συγκεκριμένη καλλιέργεια, με αποτέλεσμα το αποτύπωμα ρύπων – ισοζύγιο – να είναι μηδενικό για την βιομηχανία – οργανισμό. Τα οφέλη για μια επιχείρηση – οργανισμό είναι πολλαπλά όπως:

Ταυτόχρονα, με την απόκτηση Πιστοποίησης Ενεργειακού Αποτυπώματος Co2, δημιουργούνται οι εξής ευκαιρίες: 

Φυσικά η εν λόγω συνεργασία δεν περιορίζεται στα παραπάνω, αλλά και σε πολλά περισσότερα τα οποία θα επιθυμούσαμε να μοιραστούμε μαζί σας από κοντά σε μια επόμενη συνάντησή μας